fbpx

Ny återförsäljare i Dalarna

Qt-system återförsäljare dalarna

Det är inte bara bostadsrättsföreningar och företag som fått upp ögonen för QT systems produkter och tjänster. Företaget ELAB i Falun har efter kundförfrågningar börjat installera QT systems produkter och blivit återförsäljare i Dalarna.

Elektrikerna i Falun AB / ELAB erbjuder helhetslösningar för allt från bostäder och kontor till större infrastrukturprojekt. För att möta efterfrågan på alltmer avancerade tekniska lösningar, som bland annat laddning av elbilar, har företaget börjat erbjuda QT systems produkter och tjänster.

– Det var efter att en kund, en bostadsrättsförening, som hade tagit in en offert från QT systems, som vi fick upp ögonen för deras utbud. På den vägen är det och idag är vi återförsäljare av deras produkter i Dalarna, berättar Magnus Arvidsson, avdelningschef på ELAB.

Projekten som efterfrågat QT systems produkter har sedan dess varit flera. I skrivande stund är de i full fart med att förse över 120 parkeringsplatser med QT systems laddboxar.

– Det är det största projektet med laddboxar som vi haft. Totalt är det 63 dubbelladdare som ska installeras, berättar Magnus.

Beställaren är fastighetsföretaget Gruvstaden, som förvaltar fastigheter i Falun och Borlänge.

Ökad efterfrågan

Magnus spår att ännu fler projekt, stora som små, kommer bli aktuella framöver. Intresset från både småhusägare, bostadsrättsföreningar och företag blir allt större för moderna, digitala och smarta lösningar för passagesystem, laddboxar och IMD-system.

– Det är inte bara större kunder som bostadsrättsföreningar som efterfrågar exempelvis laddboxar, vi säljer även till privatpersoner, även om de inte är den största kundgruppen, förklarar Magnus.

Nyligen fick de sin första beställning på QT systems tjänst för tvättstugebokning. Kunden är en tidigare kund som redan använder andra tjänster av QT systems.

– Det kommer fler och fler förfrågningar hela tiden som vi lämnar offerter på. Projekten kommer bli fler.

Att de valt att arbeta med just QT systems och rekommendera deras produkter beror på flera saker, menar Magnus. Förutom att kunderna hittills varit nöjda ser han en fördel med att produkterna är svensktillverkade.

– Produkterna är tillverkade för svenskt klimat, i Sverige, och är enkla att använda. Det är många kunder som uppskattar det. Skulle det vara något trassel går de snabbt att få tag på. Jag har tidigare bland annat varit med om att jag behövt ringa till Österrike för att få hjälp. Det är inte roligt varken för mig eller för kunden och det tar tid.