fbpx

Nöjda kunder

QT:s hostingtjänst underlättar för AB Bostaden i Umeå

AB Bostaden sparar tid och arbete med att låta QT Systems hålla servertjänsten.

AB Bostaden i Umeå är den största aktören på hyresmarknaden i Umeå kommun och hyr ut studentbostäder, hyreslägenheter och lokaler. För Bostaden är det viktigt att hyresgästerna känner sig trygga i trapphus och allmänutrymmen. De anser det också viktigt att utnyttja teknik som gör det bekvämt att boka tvättstugor.

– Vi har många olika system och lösningar som ska driftsättas och underhållas, därför uppskattar vi QT:s hostingtjänst som gör det mycket enklare för oss. Vi sparar mycket tid och arbete och är väldigt nöjda med support och service, säger Anton Wernqvist, IT-tekniker på AB Bostaden i Umeå.

En stor fördel med tjänsten är att QT Systems ansvarar för server och uppdateringar av hårdvara. Bostaden har ett stort antal kommunikationsnoder med väldigt många dörrmiljöer och bokningsbara allmänutrymmen.

– Jag och mina kollegor på IT kan i administrationen enkelt komma åt alla installationer, medan bovärdarna ute i olika områden har distriktsindelningar med möjlighet att sköta frånvarande kollegors områden när detta behövs, säger Anton Wernqvist.